administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

Izgradnja distribucijske vodovodne mreže Vinica
17.7.2019

Temeljem Ugovora o izgradnji distribucijske vodovodne mreže u naselju Vinica koji su početkom lipnja ove godine potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i direktor tomislavgradskoga Javnog komunalnog poduzeća Petar Radoš, u tijeku su radovi na izgradnji distribucijske vodovodne mreže od Male Vinice do župne crkve u ovome naselju, nakon čega će se radovima krenuti prema Pasiču.

Najava: Dvadeset druga sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad
17.7.2019

U utorak, 23. srpnja 2019. godine u 10,00 sati, u općinskoj vijećnici, održat će se dvadeset druga sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad.
Na dnevnom redu naći će se dvadeset četiri točke:

Najava: Spomen na Pomen
16.7.2019

-

Najava: Večer bećarca i gange
11.7.2019

U nedjelju, 14. srpnja 2019. godine u 18.00 sati, na Trgu gange i hajdučke družine, održat će se Večer bećarca i gange.
Nastupaju: Pleternički KUD-ovi, Tomislavgradski KUD-ovi, TS Satir.

FRANJEVAČKI MUZEJ: Sutra se otvara izložba „Duvanjski praslon – div iz pretpovijesti“
11.7.2019

U okviru programa proslave Dana sv. Nikole Tavelića u dvorani Franjevačkoga muzeju u Tomislavgradu 12. srpnja ove godine, s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba „Duvanjski praslon – div iz pretpovijesti“. Na ovoj izložbi duvanjskoj će javnosti prvi put biti prikazani rezultati dosadašnjih istraživanja ostataka praslona pronađenih u kamenolomu u Cebari u kolovozu 2011. godine.

PRVA "PAMETNA" ZGRADA U BiH U TOMISLAVGRADU
10.7.2019

U zgradi EP HZ HB u Mostaru 18. srpnja održat će se prezentacija rezultata ovoga javnoga poduzeća na pilot projektu integrirano gospodarenje energijom u zgradama i distribucijskim mrežama u stvarnom vremenu, a realiziran je na području Općina Tomislavgrad, na poslovnoj zgradi JP HZ HB (Vučji brig), čime je Tomislavgrad dobio prvu „pametnu“ zgradu u BiH.

GOVOR NAČELNIKA IVANA VUKADINA NA SVEČANOJ SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA TOMISLAVGRAD
9.7.2019

Poštovani gosti, drage Duvanjke i Duvnjaci!

U ime općine Tomislavgrad pozdravljam Vas kao načelnik općine i kao Vaš sugrađanin. Posebno pozdravljam sve bivše načelnike općine Tomislavgrad, kao i naše drage goste iz grada Novske i izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske, našega generala Željka Glasnovića. Pozdrav upućujem svim našim Duvnjacima i Duvanjkama koji nas prate preko javnih medija na različitim krajevima svijeta, od Australije preko Amerike do Ognjene Zemlje.

GOVOR PREDSJEDNIKA OV TOMISLAVGRAD LUKE KRSTANOVIĆA NA SVEČANOJ SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA TOMISLAVGRAD
9.7.2019

Cijenjene dame i gospodo!

Dopustite mi da Vas sve zajedno na početku današnje svečane sjednice Općinskog vijeća Tomislavgrad najsrdačnije pozdravim u svoje ime i u ime vijećnica i vijećnika Općinskog vijeća koje također pozdravljam. Pozdravljam našeg načelnika gosp. Ivana Vukadina, kao i sve njegove suradnike, te predstavnike upravnih i stručnih službi naše Općine, te dobitnika javnog priznanja.

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE
9.7.2019

Program obilježavanja Dana općine Tomislavgrad počeo je danas u 10:30 sati polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem poginulim braniteljima u središtu grada. Uz predstavnike općine Tomislavgrad, načelnika Ivana Vukadina i predsjednika OV Luku Krstanovića, vijence je položio izaslanik predsjednice RH i saborski zastupnik Željko Glasnović, izaslanik predsjednika Vlade RH i konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak, predstavnici Vlade HBŽ i Skupštine HBŽ, izaslanstva općine Kupres i grada Novske te veleposlanstva RH u Sarajevu.

Javna rasprava o izgradnji farmi na k. č. 564/4 u K.O Ćavarov stan
5.7.2019

Na temelju članka 119. Poslovnika Općinskog vijeća Tomislavgrad («Službeni glasnik općine Tomislavgrad», broj 5/03) Općinsko vijeće Tomislavgrad, na sjednici
održanoj dana 27.6.2019.god. donijelo je O D L U K U
O PROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE o izgradnji farmi na k. č. 564/4 u K.O Ćavarov stan.