administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

IDUĆE GODINE POČINJE IZGRADNJA JOŠ JEDNE VJETRELEKTARNE - VE IVOVIK
24.10.2021

U zgradi Općine Tomislavgrad 22. listopada održan je sastanak s predstavnicima tvrtki - ulagača u izgradnju vjetroelektrane Ivovik: s Liu Yuanom, predstavnikom China National Technical Import & Export Corporation, s Cao Qiem, predstavnikom Powerchina Resources LTD i Lu Yimingom, predstavnikom Powerchina Resources LTD – Central & Eastern Europe Office.

ZA ZIMSKO ODRŽAVANJE LOKALNIH CESTA PRISTIGLA SAMO JEDNA PONUDA
22.10.2021

Povjerenstvo za provođenje postupaka javne nabave Općine Tomislavgrad otvorilo je jučer ponude pristigle na natječaj za zimsko održavanje lokalnih cesta na području naše općine. Natječaj je bio objavljen za zimsko održavanje lokalnih cesta za sljedeće lotove (za dionice koje nisu spomenute imaju potpisani ugovori)

ISPLAĆENO 110 JEDNOKRATNIH NOVČANIH NAKNADA PRVAŠIĆIMA
20.10.2021

Na 7. sjednici Općinskoga vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Tomislavgrad za 2021. godini. Ovom Odlukom uvrštena je i nova proračunska stavka – Jednokratna pomoć prvašićima - u planiranom ukupnom iznosu od 12 000 KM.

Obavijest povodom Svih svetih i Dušnog dana
19.10.2021

Povodom Svih svetih i Dušnog dana, općina Tomislavgrad u koordinaciji sa Udrugama proisteklim iz domovinskog rata i Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije će u srijedu i četvrtak 27. i 28. 10.2021. godine obići grobove poginulih hrvatskih branitelja , položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Obavijest o održavanju prezentacije radne verzije Zakona o nacionalnom parku Blidinje
14.10.2021

Obavještava se zainteresirana javnost da će se u srijedu 20. l 0.2021. godine, s početkom u 11:00 sati, u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu, održati prezentacija radne verzije Zakona o nacionalnom parku Blidinje.

Odlazak u Vukovar povodom obilježavanja 30 obljetnice - Dana sjećanja na žrtve podnesene tijekom Domovinskog rata
14.10.2021

Općina Tomislavgrad - Služba za pitanja branitelja i zajedničke poslove i Udruge proistekle iz domovinskog rata općine Tomislavgrad, organiziraju odlazak u Vukovar povodom obilježavanja 30 obljetnice -Dana sjećanja na sve žrtve podnesene tijekom Domovinskog rata koji se tradicionalno obilježava 18.11.

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI INFRASTRUKTURE U ZONI REGULACIJSKOG PLANA LATICE
14.10.2021

U zgradi Općine Tomislavgrad danas je potpisan Ugovor o izgradnji infrastrukture u zoni regulacijskog plana Latice (područje uokvireno ulicama: Mijata Tomića - Hrvoja Vukčića Hrvatinića - Stjepana Radića - Bana Jelačića) kojim je predviđena izgradnja ulica, vodovodne mreže, fekalne i oborinske kanalizacije.

Primopredaja radnog zadatka čišćenja i tehničkog izviđanja površina zagađenih sa zaostalom kasetnom municijom
12.10.2021

Danas je na lokalitetu Vlake u Mijakovom Polju izvršena primopredaja radnog zadatka čišćenja i tehničkog izviđanja površina zagađenih sa zaostalom kasetnom municijom , BHMAC KM T ID – 0078 „Vlake“.

Obavijest o kvaru javne rasvjete
11.10.2021

Od petka (8. listopada) u kvaru je sustav javne rasvjete koji pokriva Ulicu grada Vukovara, Domagojevu, uključujući manje pokrajnje ulice, te Ulicu Mijata Tomića do križanja s Ulicom Stjepana Radića i Ulicom Brigade kralja Tomislava. Tvrtka zadužena za održavanje javne rasvjete u Tomislavgradu je odmah izišla na teren, no još uvijek nije uspjela otkloniti kvar. Nadamo se kako će danas ipak uspjeti u tome.

Molimo vas za razumijevanje.

Javni oglas o prodaji neizgrađenog ostalog građevinskog zemljišta i zakupu gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu i posjedu Općine Tomislavgrad putem javnog nadmetanja – licitacije
5.10.2021

Predmet Javnog oglasa je prodaja ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta i zakup gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu i posjedu Općine Tomislavgrad putem javnog nadmetanja – licitacije, u svrhu izgradnje stambenih, vikend, stambeno- komercijalnih, garažnih i pomoćnih objekata i zakupa gradskog građevinskog zemljišta.