administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

Plan izlaganja izvadaka iz privremenog središnjeg biračkog popisa

6.6.2018

Na temelju članka 17. Pravilnika o vođenju i uporabi Središnjeg biračkog popisa, broj: 05-1-02-2-435-1/18 od 19.04.2018.godine, Općinsko izborno povjerenstvo Tomislavgrad na sjednici održanoj 29.05.2018. godine donijelo je:
Plan izlaganja izvadaka iz privremenog središnjeg biračkog popisa.

Općinsko izborno povjerenstvo Tomislavgrad izlaže na uvid izvatke iz privremenog središnjeg biračkog popisa za općinu Tomislavgrad, kako bi građani s biračkim pravom imali pristup, mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog tijela.

I. Izvadci će biti izloženi u periodu od 09.06. do 08.07. 2018. godine u Centru za birački popis koji se nalazi u zgradi Općine Tomislavgrad, ured br. 41. Djelatnik Centra za birački popis biti će na raspolaganju svakim radnim danom u vremenu od 9,00 do 15,00 sati.

II. Podnošenje zahtjeva za određivanje i promjenu biračke opcije za raseljene osobe obavlja se osobno u Centru za birački popis svakim radnim danom u vremenu od 9,00 do 15,00 sati, zaključno sa 24.07.2018. godine.
Zahtjev za promjenu biračke opcije raseljena osoba podnosi osobno na PBO-1 obrascu zahtjeva uz koji su dužni priložiti jedan od važećih identifikacijskih dokumenata, a u spis koji
vodi nadležni Centar za birački popis priložiti će kopiju predočenog dokumenta.

III. Općinsko izborno povjerenstvo Tomislavgrad će redovito obavještavati građane o izlaganju izvadaka iz privremenog Središnjeg biračkog popisa putem Radio postaje Tomislavgrad.
Ovaj plan će biti objavljen na oglasnoj ploči Općine Tomislavgrad i službenoj web stranici www.tomislavgrad.ba
O provođenju Plana osim Općinskog izbornog povjerenstva Tomislavgrad će brinuti i Centar za birački popis Općine Tomislavgrad.
Izlaganje izvadaka iz privremenog središnjeg biračkog popisa će trajati 30 dana.


[ Nazad ]