administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

Poziv za sudjelovanje u procesu zamjene zemljišne knjige

8.10.2020

Poštovane građanke i građani,
pozivam sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim općinama PODGAJ, STIPANJIĆI i LETKA po novoj izmjeri da to svoje pravo prijave Općinskom sudu u LIVNU, odjeljenje suda u Tomislavgradu, Ured za zemljišnoknjižne poslove do 5. prosinca 2020. godine, i to podneskom u dva primjerka, kao i da podnesu dokaze za to, u suprotnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišnoknjižnog uloška.


Osobe koje polažu pravo na tim nekretninama mogu navedeni rok na zahtjev produžiti za najmanje sljedećih 90 dana, kako bi im se dala mogućnost da pribave potrebne dokaze. Ukoliko u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.
Pozivaju se sve zainteresovane osobe da prijave svoja prava i rješavaju svoje imovinsko-pravne odnose. Prijava prava u prvom redu je u Vašem interesu. Prijavom prava osiguravate sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na Vašim nekretninama.
Dobivanjem rješenja o upisu prava i njegovim provođenjem u elektronski vođenoj zemljišnoj knjizi osiguravate apsolutnu zaštitu svojih prava. Stoga Vas još jednom pozivamo da prijavite svoja prava na nekretninama i aktivno sudjelujete u daljnjem postupku.
Svi upisi u novouspostavljenu zemljišnu knjigu za katastarske općine Podgaj, Stipanjići i Letka će se provoditi bez naplate sudskih taksi, jer sud ovaj postupak provodi po službenoj dužnosti.
Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu, te osobna predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u uredu za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Livnu, odjeljenje suda u Tomislavgradu, soba br.7, na adresi Ul. kralja Zvonimira bb, svakim radnim danom od 11:00 do 13:00 sati.
Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu: Općinski sud u Livnu, odjeljenje suda u Tomislavgradu, Ul. kralja Zvonimira bb, 80240 Tomislavgrad.

Općinski načelnik
mr.sc. Ivan Vukadin


[ Nazad ]

Download