administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

Načelnik u posjetu Centru „Nova Nada“ i osnovnim školama

19.3.2021

U srijedu, 17. ožujka i petak 19. ožujka. 2021. godine, načelnik Ivan Buntić, sa suradnicima, posjetio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ u Kovačima i osnovne škole: središnju OŠ Ivana Mažuranić u Tomislavgradu, područne škole Šujica i Kongora, središnju OŠ fra Mije Čujića Bukovica, područne škole Brišnik i Roško Polje, OŠ Stjepana Radića Prisoje, područne škole Kazaginac i Stipanići.

Ravnatelji škola upoznali su načelnika s brojem učenika, dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima, ali i o potrebi ulaganja u održavanje i renoviranje škola. Razgovaralo se o uvjetima u kojima se učenici obrazuju, kao i o mogućim poboljšanjima, s ciljem ostvarivanja boljih uvjeta za obrazovanje.
Načelnik Buntić je kazao kako će Općina, u skladu s mogućnostima, pomoći da sve naše škole dobiju primjerene uvjete za rad. A kao prioritete, među ostalim, naveo je: opremanje informatičkoga kabineta, nabavu edukacijske opreme, kao i izgradnju igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju. U školama gdje za tim postoji potreba bit će sanirano krovište i obavljeni potrebni unutarnji radovi.
Načelnik je izrazio zadovoljstvo što se u svim našim osnovnim školama nastava odvija redovno, uz provođenje epidemioloških mjera. Naglašeno je da će se škole i dalje prilagođavati preporukama koje, u skladu s epidemiološkom situacijom, budu donosile mjerodavne službe i institucije.


[ Nazad ]