administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

OPĆINSKI NAČELNIK SE SASTAO S PREDSTAVNICIMA HAJDUČKE DRUŽINE MIJATA TOMIĆA

25.5.2021

Općinski načelnik Ivan Buntić primio je danas u svome uredu predstavnike Hajdučke družine Mijata Tomića, prve povijesne postrojbe u BiH, osnovane 1997. godine, koja baštini hrvatsku vojnu tradiciju kroz spomen na slavnoga Mijata Tomića.

Predsjednik Upravnoga odbora Mijo Tokić i harambaša Branko Matić upoznali su načelnika s radom i planovima za buduće razdoblje društva čiji je član, prema statutu, općinski načelnik Tomislavgrada. Uskoro slijedi i redovita godišnja skupština društva.

Naglasili su kako je kao članica Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske na obilježavanje 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske pozvana i Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada. Proslava će biti održana 28. Svibnja, na stadionu NK Zagreba, u Kranjčevićevoj, ulici uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji u 18 sati.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima Hajdučke družine Mijata Tomića na svemu što su kroz proteklih 24 godine postojanja uradili na promociji općine Tomislavgrad u BiH i u Republici Hrvatskoj.


[ Nazad ]