Plan upisa u prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja u školskoj 2021/2022 godini

17.5.2021

U prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja, u osnovne škole Općine Tomislavgrad, u školskoj 2021/2022 upisuju se djeca koja u tekućoj godini imaju navršenih šest godina života kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Djeci koja iz objektivnih razloga ne budu upisana u prvom upisnom roku omogućit će se naknadni upis u  terminu koji će naknadno biti određen.

 
Sukladno članku 41. stavak 2. i 3. Zakona o osnovnom školstvu psihofizičko stanje djece utvrđivati će  Povjerenstvo imenovano ispred Službe opće uprave i društvenih djelatnosti općine Tomislavgrad.  Liječnički pregled obavit će se u Domu zdravlja Tomislavgrad  u vremenu od 10.svibnja 2021. godine do 21. svibnja 2021. godine. Svako dijete će dobiti pismeni poziv sa  naznačenim nadnevkom pregleda djeteta.

 
Upis djece u prvi razred provodit će se u osnovnim školama općine Tomislavgrad po slijedećem rasporedu:

 
Ponedjeljak 24.svibnja 2021. godine

Od 8  i 30 do 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića  u Kongori, za mjesta Srđani, Rašćani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani i Omolje.

Od 11 i 30 do 15 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Eminovo Selo, Mokronoge, Lug, Kuk, Sarajlije, Letka, Vedašić i Oplećani.

Utorak 25. svibnja 2021.godine

Od  8 i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta
Blažuj, Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu čije prezime počinje od  slova A-K

Srijeda  26.svibnja 2021. godine

Od  8  i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Blažuj,Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu  čije prezime počinje od slova L-Ž

Četvrtak 27. svibnja  2021. godine

Od 8 i 30  – 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u  Šujici za Šujicu i okolna mjesta.

Od 11  do 12 i 30 sati u OŠ Stjepana Radića u Stipanićima za naseljena mjesta  Podgaj Jošanica i Stipanići.

Od 13  do 15 i 30 sati OŠ Stjepana Radića u Prisoju za sva naseljena  mjesta oko Buškog jezera

Petak    28. svibnja   2021. godine

Od  8 i 30  do 11 i 30 sati u OŠ fra Mije Čuića u Brišniku za mjesta Tubolja, Kovači, Omerovići, Cebara, Brišnik i Mrkodol.                       

Od 12 do 15 sati u OŠ fra Mije Čuića u Bukovici   za mjesta Bukovica, Roško Polje, Vojkovići, Mesihovina, Crvenice i Seonica.

Pregledu  obvezno treba nazočiti roditelj ili staratelj djeteta koje sa sobom treba donijeti Izvod iz matične knjige rođenih i liječničko uvjerenje o pregledu iz Doma zdravlja.

Sukladno preporuci  Zavoda za javno zdravstvo HBŽ  upisu u prvi razred osnovne škole može pristupiti  isključivo dijete u pratnji roditelja  ili druge odrasle osobe koja ne pokazuje znakove   akutne respiratorne  bolesti, što se može očitovati sljedećim simptomima : povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.  Nošenje maski tijekom upisa, kako za članove upisne komisije  tako i za  odraslu  osobu u pratnji djeteta je obvezno.

Popis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole urađen je prema službenim evidencijama. S obzirom na ranija iskustva moguće je da se neka djeca nisu našla na popisu za upis u prvi razred. Stoga molimo roditelje, odnosno staratelje da srede prijave prebivališta i dijete, koje nije na popisu, a doraslo je za upis u školu, prijave  Službi za opću upravu i društvene djelatnosti općine  Tomislavgrad soba  broj 35. ili telefon broj  034 356-443. 


[ Nazad ]