Službena stranica općine Tomislavgrad

NAJAVA: 4. natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola “Tomislavgrad u Domovinskom ratu “

03. svibnja 2024.

Četvrto natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola o ulozi našega grada i njegovih branitelja u presudnim devedesetima, pod nazivom “Tomislavgrad u Domovinskome ratu”, bit će i ove godine održano 9. svibnja, kao podsjećanje na zaustavljanje oklopne kolona JNA u Šujici 9. svibnja 1991. godine, ali i kao sjećanje na događaje koji su uslijedili nakon toga u Domovinskome ratu.

Natjecanje će biti održano u kino-dvorani Kulturno-informativnoga centra, s početkom u 10 sati, a prije samoga natjecanja u 9:45 bit će položen vijenac i upaljene svijeće kod spomen-obilježja.

Sudjeluju ekipe (po pet učenika) iz sedam osnovnih i srednjih škola s područja općine Tomislavgrad te ekipa tomislavgradskoga ogranka Matice hrvatske: Gimnazije Marka Marulića, Srednje strukovne škole, OŠ fra Mije Čuića, OŠ Stjepana Radića, OŠ Ivana Mažuranića kao i njene dvije područne škole iz Kongore i Šujice.

Kviz je još 2018. osmislio i pokrenuo tomislavgradski ogranak Matice hrvatske i uz navedenu održan je i 2019. godine. Izbijanjem pandemije Covid-19 ovo natjecanje je iz opravdanih razloga privremeno bilo otkazano.

Predstavnici svih ekipa će biti nagrađeni studijskim putovanjem u Središnju Bosnu koje će detaljno i tematski u cijelosti biti organizirano i vezano uz Domovinski rat.

Pokrovitelj i organizator događaja je Općina Tomislavgrad, a suorganizatori su Matica hrvatska, Kulturno-informativni centar i udruge iz Domovinskoga rata.

Ovaj događaj je otvoren za javnost i pozivamo sve naše sugrađane koji mogu da nazoče polaganju vijenaca i paljenju svijeća, ali i poslije samom natjecanju u kino-dvorani.

Svi ste dobro došli!

Last modified: 03. svibnja 2024.

Comments are closed.

Skip to content