Službena stranica općine Tomislavgrad

U TREĆOJ FAZI PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA PODIZANJE JOŠ 100 KRIŽEVA S IMENIMA STRADALIH DUVNJAKA U DRUGOM SVJETSKOM RATU I PORAĆU

09. listopada 2024.

Završena je i 3. faza prikupljanja sredstava za podizanje križeva za duvanjske žrtve Drugoga svjetskoga rata i poraća, u kojoj su uplaćena sredstva za još 100 žrtava iz spomenutoga razdoblja. Podsjetimo, prethodno je u prve dvije faze, od 3. studenoga 2023. do 31. srpnja ove godine, podignuto 475 križeva s imenima i prezimenima stradalih na Groblju mira na Bilima.

Sredstva koja su uplaćena u ovoj, trećoj fazi bit će prenesena na račun udruge Mir International iz Mostara, koja vodi čitav projekt izgradnje memorijalnoga Groblja mira na Bilima, i koja će uskoro pristupiti podizanju križeva.

Prikupljanje sredstava nastavlja se i dalje ali prema dinamičkom planu (prije svega zbog vremenskih uvjeta) neće biti podizanja križeva do proljeća iduće godine.

Detaljnije informacije potražite na mrežnoj stranici Općine Tomislavgrad: https://tomislavgrad.gov.ba/podizanjepodizanje-krizeva-na-groblju-mira-bile/ a popis s imenima stradalih kojima se podižu križevi u trećoj fazi ovdje:

Last modified: 09. listopada 2024.

Comments are closed.

Skip to content