Službena stranica općine Tomislavgrad

Aplikacija eCitizen za lakšu komunikaciju građana i lokalne uprave

23. veljače 2024.

U okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG 2) kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske, Švedska, Vlada Češke Republike, Europska unija, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, izrađen je web portal, odnosno aplikacija eCitizen koja će omogućiti lakšu komunikaciju između građana i lokalnih vlasti.

Općina Tomislavgrad kao transparentna, odgovorna i otvorena lokalna zajednica kroz ovaj projekt želi unaprijediti komunikaciju s građanima, dati potrebne informacije i odgovore na sve njihove upite te djelovati u pravcu rješavanja problema koje građani imaju.

Kroz ovaj sustav bit će omogućeno postavljanje pitanja općinskom načelniku, općinskim vijećnicima, službama za upravu kao i prijava problema u vezi s pružanjem javnih usluga i sl.

Također, građani će moći sudjelovati u javnim raspravama, konzultacijama, anketama te na taj način, prijedlozima, kritikama i pitanjima, aktivno sudjelovati u radu lokalne samouprave i doprinijeti većoj  učinkovitosti iste.

Aplikaciji se može pristupiti putem online platforme www.ecitizen.ba,  kao i preko službene stranice Općine Tomislavgrad, dok se mobilna aplikacija može preuzeti putem stranica “Google play“ i “App Store“.

Uputstvo za korištenje nalazi se u privitku.

Last modified: 23. veljače 2024.

Comments are closed.

Skip to content