Službena stranica općine Tomislavgrad

EDUKATIVNA RADIONICA O INICIJATIVI ZA ZAŠTITU LIVANJSKOG POLJA

24. listopada 2022.

Ekološka organizacija Centar za životnu sredinu organizira edukativnu radionicu o formalnom procesu zaštite Livanjskog polja u Tomislavgradu.

Radionica će biti održana u srijedu, 26. listopada 2022. godine od 12 do 14 sati u općinskoj vijećnici, a realizira se kroz projekt “Održiva budućnost slatkovodnog ekosistema Livanjsko polje u Bosni i Hercegovini” koju implementiraju Centar za životnu sredinu, Ornitološko društvo Naše ptice i EuroNatur, a podržava DIMFE inicijativa.

Tijekom 2021. godine pokrenuta je službena procedura zaštite Livanjskog polja s urađenim stručnim obrazloženjem i nacrtom zakona, a jedan dio koji se planira staviti pod zaštitu nalazi se u okviru općine Tomislavgrad. Proces zaštite određenog područja može biti veoma tehnički i administrativno kompliciran proces, pa upravo zbog toga Centar za životnu sredinu želi ponuditi radionicu gdje će detaljnije biti obrazloženo što znači zaštita Livanjskog polja, na kojem području se planira, kakve promjene i restrikcije nosi i zašto stručnjaci smatraju da je zaštita neophodna.

Predavači će biti iz organizacije Cener 21 koja je radila studiju i obrazloženje službene zaštite i predstavnici lokalne organizacije koji će približiti temu na razini općine Tomislavgrad.

Pored toga, bit će predstavljen i protokol za situacije otvorenog požara.

Svi prisutni će imati priliku postavljati pitanja.

Agenda s predavačima i temama:

 

 

Last modified: 24. listopada 2022.

Comments are closed.

Skip to content