Službena stranica općine Tomislavgrad

Federalni ministar rada i socijalne politike u posjetu općini Tomislavgrad

05. ožujka 2024.

Danas je u službenom posjetu općini Tomislavgrad boravio federalni ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić.

U zgradi Općine ministar se sastao s načelnikom Ivanom Buntićem i suradnicima, zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Petrom Galićem i Dragom Stanićem te županijskim ministrom znanosti, prosvjete kulture i športa, Antom Tadićem.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o problemima vezanim za socijalnu politiku i mogućnostima unaprjeđenja socijalne zaštite.

Načelnik Buntić je upoznao ministra s mjerama socijalne politike koje Općina provodi sukladno svojim nadležnostima i financijskim mogućnostima, predstavivši aktualne projekte i aktivnosti koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju, a odnose se na socijalnu zaštitu.

Ministar Delić izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Tomislavgrad te naglasio važnost informacija s terena i suradnje svih razina vlasti, a sve u cilju usklađivanja mjera i aktivnosti u okviru socijalne politike te će nadležno ministarstvo, kroz javne pozive, pomoći kvalitetne projekte koje Općina Tomislavgrad sa svojim javnim ustanovama prijavi.

Prilikom posjeta ministar Delić je u pratnji domaćina posjetio i JU Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ Kovači, JU Starački dom Tomislavgrad i JU Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad, gdje se upoznao s radom i djelovanjem istih te uslugama koje se pružaju u ovim javnim ustanovama.

Last modified: 05. ožujka 2024.

Comments are closed.

Skip to content