Službena stranica općine Tomislavgrad

FEDERALNI MINISTAR RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA NERIN DIZDAR U SLUŽBENOM POSJETU OPĆINI TOMISLAVGRAD

21. studenoga 2023.

Općinski načelnik Ivan Buntić danas je u službeni posjet primio federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara sa suradnicima.

Načelnik se zahvalio ministru Dizdaru na dolasku u Tomislavgrad, naglasivši dobru dosadašnju suradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica za koju se nada da će se i dalje nastaviti budući da je općina Tomislavgrad prostorno velika, a samim time su i potrebe različite te je pomoć s viših razina vlasti neophodna pogotovo kada su u pitanju veliki projekti.

Općina Tomislavgrad je i ove godine s više infrastrukturnih projekata aplicirala na javne pozive nadležnog ministarstva, gdje se posebno ističe projekt naselja Bobara  koji se radi u fazama te je svaka financijska potpora koja stigne iz Federacije dobrodošla kako bi se na uspješan način realizirale planirane aktivnosti.

Ministar Dizdar izrazio je zadovoljstvo da Općina Tomislavgrad ima već pripremljene kvalitetne projekte koji su od velike važnosti za povratničku populaciju i poboljšanje kvalitete života istih u Tomislavgradu te je najavio da će resorno ministarstvo i dalje, sukladno financijskim mogućnostima, pomagati ovakve projekte koji su zdrava osnova ne samo za razvoj povratničke populacije, nego i cijele općine Tomislavgrad.

Nakon održanog sastanka u Uredu načelnika kojemu su nazočili i zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Petar Galić i Drago Stanić, općinsko i izaslanstvo Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica posjetilo je naselje Bobara.

Last modified: 21. studenoga 2023.

Comments are closed.

Skip to content