Službena stranica općine Tomislavgrad

NAČELNIK IVAN BUNTIĆ ODRŽAO SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NJEMAČKE RAZVOJNE BANKE I EP HZ HB

15. rujna 2022.

Danas je u zgradi općine Tomislavgrad s načelnikom Ivanom Buntićem održan sastanak predstavnika njemačke razvojne banke KfW na čelu s konzultantom Jan Frolichom, te predstavnika Ep HZ HB na čelu s Daliborom Marinčićem.

Predstavnici KfW-a su istaknuli zadovoljstvo što su financirali izgradnju prvog vjetroparka u BiH, a to je VE Mesihovina te sada rade njegovu evaluaciju. Istaknuta je vrlo visoka razina kooperativnosti lokalne zajednice i njenih službi da se ovakav jedan pionirski projekat dovede do kraja. 

Također je bilo govora  o CHE Vrilo te njenom značenju za elektroenergetski sustav i njegovo balansiranje, a za samu općinu Tomislavgrad njena izgradnja Duvanjskom polju dala bi puno veću vrijednost  te na taj način osigurala više obradivih površina.

Općina Tomislavgrad je definitivno broj jedan po proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora energije. Trenutno je na dva vjetroparka instalirano 86,6 MW snage ,a u fazi izgradnje još dva vjetroparka planirane snage 154 MW od čega je na prostoru općine Tomislavgrad preko 100 MW.

Last modified: 15. rujna 2022.

Comments are closed.

Skip to content