Službena stranica općine Tomislavgrad

NAJAVA: U Tomislavgradu se sutra održava komemoracija za stradale pripadnike češkog kontingenta SFOR-a i državni susret ministara obrane Bosne i Hercegovine i Češke Republike

20. lipnja 2024.

Zrakoplovom Vlade Češke Republike 21. lipnja 2024. u Mostar, a potom autobusom u Tomislavgrad dolaze veterani Češke Republike, suborci i obitelji stradalih pripadnika čeških mirovnih snaga SFOR-a, poginulih u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. na planini Tušnici (sličan posjet se dogodio i 2018. godine, za 20. obljetnicu stradanja).

U izaslanstvu će biti i ministrica obrane Češke Republike Jana Černochova, kao i njen kolega, ministar obrane i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez (prethodno će posjetiti spomen obilježje u Mokronogama). Obilježavanju će nazočiti i veleposlanica BiH u Pragu Martina Mlinarević kao i članovi češkoga veleposlanstva u Sarajevu.

Prilikom dolaska ispred zgrade Općine Tomislavgrad bit će izvršena svečana smotra počasne postrojbe OS BiH. Predviđen je kratki zajednički susret s predstavnicima Općine Tomislavgrad, a nakon toga će općinskoj vijećnici biti i održan bilateralni državni susret dvaju ministara obrane.

Nakon sastanka u zgradi Općine Tomislavgrad izaslanstva odlaze u Stipanjiće gdje će kod spomen obilježja biti održana komemoracija za stradale.

Budući se radi o posjetu državnoga ranga na snazi će biti privremena regulacija i zabrana odvijanja prometa u dijelu Ulice Mijata Tomića, od zgrade hotela Tomislav do zgrade Općine Tomislavgrad te se svi mole za razumijevanje i na poštivanje sigurnosnih uputa mjerodavnih policijskih službi.

Last modified: 20. lipnja 2024.

Comments are closed.

Skip to content