Službena stranica općine Tomislavgrad

Obavijest iz Službe za pitanja branitelja i zajedničke poslove

26. veljače 2024.

Obavještava se braniteljska populacija  da je Fondacija za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja  pripadnika braniteljske populacije objavila Javni poziv o uvjetima , načinu, kriterijima i postupku dodjele sredstava za pružanje  pomoći u rješavanju  stambenih pitanja  pripadnika braniteljskih populacija za 2024. godinu.

Pravo sudjelovanja u raspodjeli kreditnih sredstava ostvaruju pojedinci koji pripadaju braniteljskoj populaciji, kao i članovi njihove uže obitelji(roditelji, supruga i djeca).

Sredstva pomoći na kreditnoj osnovi mogu se odobriti za sljedeće namjene:

 a) – izgradnju novih obiteljskih stambenih objekata i stanova u kojima će živjeti pripadnik braniteljske populacije (nadziđivanje, nadogradnja postojećih stambenih jedinica, pretvaranje zajedničkih prostorija u stanove i sl.),

– kupovina stambenog objekta ili stana u kojem će živjeti pripadnik braniteljske populacije.

b) – opravku i sanaciju obiteljskog stambenog objekta u kojem živi pripadnik braniteljske populacije,

– opravku i sanaciju stambene jedinice u vlasništvu ili iznajmljenoj stambenoj jedinici u kojoj živi pripadnik braniteljske populacije.

Podnositelji zahtjeva koji su 2023. godine imali potpunu dokumentaciju, podnose adekvatno popunjen prijavni obrazac i ovjerenu izjavu od nadležnog organa da ostaju pri svome ranijem zahtjevu, dokaz o ukupnim primanjima podnositelja zahtjeva i članova navedenih u kućnoj listi i  da se stambena situacija u međuvremenu nije promijenila.

Javni  poziv  objavljen je na web stranici Fondacije: www.fpb.ba  i otvoren je  do 26. 03. 2024. godine.

Više informacija može se dobiti  izravno u Fondaciji ili na telefon 033/558-900.

Zahtjevi za  odobrenje kredita  mogu  se  preuzeti  u Službi za pitanja branitelja i zajedničke poslove Općine Tomislavgrad, ured broj 7 i 8.

Last modified: 27. veljače 2024.

Comments are closed.

Skip to content