Službena stranica općine Tomislavgrad

OBAVIJEST IZ SLUŽBE ZA PITANJA BRANITELJA I ZAJEDNIČKE POSLOVE

02. lipnja 2022.

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata raspisalo je Javne pozive za:

1. Za podnošenje prijava za ostvarivanja prava na dodjelu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja uže obitelji razvojačenih branitelja, članova uže obitelji poginulih branitelja, članova uže obitelji umrlih ratnih vojnih invalida i članova uže obitelji umrlih razvojačenih branitelja za 2022. godinu. Rok podnošenja zahtjeva je do 31.10.2022.godine.

2. Za podnošenje prijave za sufinanciranje troškova sahrana članova uže obitelji pripadnika braniteljskih populacija u 2022 godini. Rok podnošenja zahtjeva je do 31.12.2022.godine.

3. Za podnošenje prijave za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja u 2022. godini. Rok prijave je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Zahtjev za sufinanciranje programa/projekta mogu podnijeti samo pravna lica i to. udruženja koja okupljaju braniteljsku populaciju, institucije i vjerske zajednice sa razrađenim programima usmjerenim na realizaciju ciljeva proizišlih iz namjene ovih sredstava. Rok prijave 15 dana od dana objavljivanja .

4. Za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava Proračuna Federacije BiH za 2022, godinu iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite – Tekući transferi neprofitnim organizacijama /udruge proistekle iz domovinskog rata. Rok prijave 15 dana od objavljivanja.

Zahtjevi za dodjelu novčane pomoći za troškove sufinanciranja su objavljeni na WEB stranici Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata www.fmbi.gov.ba, a mogu se preuzeti i u Službi za pitanja branitelja i zajedničke poslove Općine Tomislavgrad, ured broj 7. i 8.

Last modified: 20. lipnja 2022.

Comments are closed.

Skip to content