Službena stranica općine Tomislavgrad

OBAVIJEST O JAVNOM POZIVU ZA DODJELU SREDSTAVA U CILJU UBLAŽAVANJA NEGATIVNOG SOCIO-EKONOMSKOG UTJECAJA ENERGETSKE KRIZE

06. prosinca 2023.

Zaključno s 19.11.2023. godine jedinice lokalne samouprave okončale su postupak zaprimanja i unošenja prijava po osnovu Javnog poziva za dodjelu sredstava s pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Nakon navedenog postupka proveden je postupak provjere kvalificiranih domaćinstava koji je obuhvaćao analiziranje podataka unesenih u elektronsku aplikaciju, odnosno digitalnu bazu podataka te njihovu usporedbu s podacima iz službenih evidencija nadležnih institucija kako bi se utvrdila kvalificiranost domaćinstva za dodjelu sredstava prema općim i posebnim kriterijima utvrđenim Javnim pozivom.

Slijedom navedenog, kreirana je privremena lista kvalificiranih domaćinstava kojoj će zainteresirani građani, preko matičnog broja potencijalnog korisnika, moći pristupiti i provjeriti status svoje prijave.

Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava moći će jedinici lokalne samouprave (općini ili gradu) podnijeti pisani prigovor kojim će uputiti zahtjev za dodatnu provjeru ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom. U slučaju podnošenja takvih prigovora, podnositelj je obvezan priložiti dokaz o priznavanju prava ili statusa na osnovu kojega traži da se izvrši dodatna provjera.

Pisani prigovor može se podnijeti u Općini u uredu broj 28.

Na osnovu ispravno podnesenih prigovora, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će izvršiti dodatnu provjeru kroz službene evidencije nadležnih institucija, te kreirati listu predmetnih zahtjeva koja će sadržavati informacije o rezultatima izvršenih dodatnih provjera. Imajući u vidu navedeno, ovim putem Vas obavještavamo da će se provjera statusa podnesenih prijava, kao i podnošenje eventualnih prigovora moći izvršiti u periodu od 06. do 12.12.2023. godine.

Status prijave na osnovu JMBG-a možete provjeriti ovdje https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/

Last modified: 06. prosinca 2023.

Comments are closed.

Skip to content