Službena stranica općine Tomislavgrad

OBAVIJEST O OBAVEZI USKLAĐIVANJA POSLOVANJA SA NOVIM ZAKONOM O OBRTU I SRODNIM DJELATNOSTIMA FBIH (“SLUŽBENE NOVINE  F BIH”,  BROJ:75/21)

21. rujna 2022.

Obavještavaju se obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti na području općine Tomislavgrad da je stupanjem  na snagu novog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH (“Službene novine F BiH”, broj:75/21), člankom 82. stavak.1. Zakona propisano da Obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti, a kojima je obavljanje djelatnosti odobreno prema ranijim propisima, trebaju uskladit svoje poslovanje  najkasnije do 29. 09. 2022. godine.

U skladu sa navedenim zakonskim odredbama, obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti,  obavezni su da Službi za gospodarstvo i inspekciju, najkasnije do 29. 09. 2022. godine podnesu zahtjev za usklađivanje poslovanja sa novim Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH (“Službene novine F BiH”, broj: 75/21). 

Ukoliko obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti u naprijed navedenom roku ne podnesu zahtjev za usklađivanje poslovanja sa zakonom, sukladno članku 37. stavak 1. točka j) utvrdit će se prestanak obavljanja obrta po sili zakona. 

Zahtjev za usklađivanje poslovanja obrta i srodnih djelatnosti može se preuzeti u Centru za usluge  građanima (Šalter sala).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona: 034-356-442, kao i u prostorijama Službe za gospodarstvo  i inspekciju,  ured broj 33.

Last modified: 21. rujna 2022.

Comments are closed.

Skip to content