Službena stranica općine Tomislavgrad

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU ORGANIZIRANJA KOMEMORACIJE ZA PRIPADNIKE ČEŠKIH MIROVNIH SNAGA

27. svibnja 2024.

Vojni izaslanik Veleposlanstva Češke Republike u BiH Radomir Kuzma sastao se danas s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem i pomoćnikom Ivicom Šarcem. Tema sastanka bila je organizacija komemoracije za trojicu pripadnika čeških mirovnih snaga koji su stradali u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine na Tušnici. Podsjetimo, živote su tada izgubili bojnik Jaromír Nasavrcký (1961.), satnik Rostislav Samec (1961.), i satnik Bohumil Vávrů (1953.).

Komemoracija će biti održana 21. lipnja ove godine u Stipanjićima, a nazočit će joj suborci i obitelji stradalih čeških mirovnih snaga SFOR-a. Uz njih planiran je dolazak češke ministrice obrane Jane Černochove, ministra obrane BiH Zukana Heleza te veleposlanice Martine Mlinarević s ostalim članovima veleposlanstva BiH u Pragu.

Nakon komemoracije planiran je i sastanak s predstavnicima Općine Tomislavgrad.  Načelnik Buntić je obećao punu pomoć u organizaciji ovoga događaja a gosp. Kuzma je zahvalio na svemu što Općina Tomislavgrad čini svih godina na održavanju spomenika i njegova okoliša, kao i na organizaciji ove komemoracije.

Last modified: 27. svibnja 2024.

Comments are closed.

Skip to content