Službena stranica općine Tomislavgrad

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA TOMISLAVGRAD

06. srpnja 2023.

Danas je u kino dvorani Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu održana Svečana sjednica Općinskoga vijeća Tomislavgrad. Prije toga položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje na spomen obilježju u Tomislavgradu.

Svečana sjednica je bila prilika za okupljanje brojnih gostiju iz Hrvatske: Pleternice, Đakova, Novske, Knina, Biograda na Moru, Ciste Provo i Šestanovca, a pristigla su i izaslanstva gradova i općina: Posušje, Kupres, Livno, Ljubuški i Novi Travnik.

Nazočnima su se obratili predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Ilija Papić, načelnik tomislavgradske općine Ivan Buntić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, te konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Načelnik općine je u svome obraćanju, između ostaloga, kazao:

„Dan općine je i prigoda za zahvalu svim ljudima koji su bili uz nas, uz mene i moje suradnike. Hvala svakome čistaču, vozaču, vatrogascu, šumaru, teti u vrtiću, nastavnicima, učiteljima i učiteljicama, svakoj medicinskoj sestri, liječnici i liječniku, vijećnicama i vijećnicima. Učinili ste ovaj grad boljim.“

Naveo je i projekte čija je realizacija u tijeku ili se planira.

Predsjednik Općinskoga vijeća Ilija Papić se osvrnuo na sve ono što je Općinsko vijeće uradilo u proteklom razdoblju.

Na Svečanoj sjednici su dodijeljena i javna priznanja izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću – Počasni građanin te franjevcu Anti Pranjiću – Medaljon općine Tomislavgrad.

Zlatka Dalića je za dobiveno priznanje predložila Matica hrvatska Tomislavgrad, a fra Antu Pranjića Kulturno-informativni centar.

U svome obraćanju Zlatko Dalić je istaknuo kako je sretan i ponosan zbog priznanja.

„Hvala na emociji, ljubavi, podršci koju iskazujete hrvatskoj reprezentaciji kad igramo, kad gubimo i kad dobivamo” kazao je, između ostaloga, Dalić.

Fra Ante Pranjić je podsjetio na bogatu povijest Duvna te pozvao sve da daju svoj doprinos tome da Tomislavgrad ponovno postane kulturno središte ovoga prostora.

Za glazbeni dio na današnjoj sjednici bio je zadužen vokalni ansambl “Lux pacis”, a za onaj voditeljski profesorica Snježana Redžepagić.

 

Last modified: 06. srpnja 2023.

Comments are closed.

Skip to content