Službena stranica općine Tomislavgrad

PROF. DR. MIHOVIL BIOČIĆ I MARIJA ŽUPANOVIĆ POSJETILI TOMISLAVGRAD

17. prosinca 2022.

Za nemjerljivi doprinos i ulogu koju je u Domovinskome ratu imala, KBC-u Split 8. srpnja ove godine dodijeljeno je priznanje Medaljon Općine Tomislavgrad. Tim povodom našu općinu jučer je posjetio prof. dr. Mihovil Biočić koji je u to vrijeme obnašao funkciju ravnatelja KBC-a Split i Marija Županović koja je u to vrijeme bila glavna medicinska sestra.

U zgradi Općine Tomislavgrad primio ih je općinski načelnik Ivan Buntić, sa suradnicima, zahvalivši još jednom na svemu što je KBC Split učinio u vremenu rata, ali i poraća. Jer kako je dr. Biočić naglasio:

Iz KBC Split u Tomislavgrad su dragovoljno išla: 24 liječnika specijalista kirurških djelatnosti; 22 med. sestre instrumentarke i anest. tehničari; 11 laboratorijskih tehničara transfuzijske djelatnosti.   UKUPNO 57 djelatnika koji su odradili 572 dana terena u RB Tomislavgrad

Kirurške ekipe su ukpno obavile 688 operacijskih zahvata (74 pod općom anestezijom, 41 regionalnom i 573 lokalnom anestezijom)

Nakon prijema u zgradi Općine dr. Biočić i gđa. Županović posjetili su Dom zdravlja, u Domovinskom ratu Ratnu bolnicu Tomislavgrad, gdje ih je dočekala i provela ravnateljica dr. Ivanka Živković. Za viđeno gosti su imali samo riječi hvale.

Gosti su posjetili i spomen-baziliku, franjevačku knjižnicu i franjevački muzej a domaćin im je bio gvardijan fra Bože Milić.

Gostovali su i na Radiju Tomislavgrad gdje su još jednom naglasili neraskidivu vezu KBC-a Split i Tomislavgrada koji je prvi prepoznao i naglasio ulogu ove splitske zdravstvene ustanove.

Last modified: 17. prosinca 2022.

Comments are closed.

Skip to content