Službena stranica općine Tomislavgrad

SASTANAK PREDSTAVNIKA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE S PREDSTAVNICIMA TOMISLAVGRADA

15. veljače 2023.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja gosp. Sead Hadžić boravili su 15.2.2023. godine u Tomislavgradu i održali sastanak sa načelnikom općine gosp. Ivanom Buntićem i njegovim suradnicima. Razgovaralo se o trenutnoj realizaciji projekata sektora zemljišne administracije na području općine Tomislavgrad.

Na području općine su u okviru projekta Registracije nekretnina usuglašeni katastarski i zemljišnoknjižni podaci u 16 katastarskih općina te opremljen katastarski ured potrebitom opremom. Izlaganje podataka izmjere i katastarskog klasiranja realizira se u tri katastarske općine (Kopčevina, Lipa II i Selište) a planirana je priprema za izlaganje u nove tri katastarske općine (Grabovica, Korita i Prisoje). Adresni registar je u završnoj fazi, a do srpnja ove godine očekuje se završetak označavanja. Također se razgovaralo i o uspostavi katastra komunalnih uređaja za gradski dio općine Tomislavgrad a dogovorene su aktivnosti uspostave ovoga projekta. Posebno je analizirana mogućnost komasacije Duvanjskog polja za što je potrebna posebna analiza katastarske i zemljišnoknjižne dokumentacije, ali i spremnost vlasnika zemljišta i predstavnika općine za pripremu i realizaciju projekta.

Ovaj sastanak je poslužio kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje i razgovora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i predstavnika općine Tomislavgrad.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Last modified: 15. veljače 2023.

Comments are closed.

Skip to content