Službena stranica općine Tomislavgrad

SVEČANO OTVOREN NOVI DIO DJEČJEG VRTIĆA U TOMISLAVGRADU

29. lipnja 2022.

U Tomislavgradu svečano otvoren novi dio Dječjeg vrtića koji je krenuo sa radom u svibnju ove godine. Svečanom otvorenju nazočni su bili predstavnici Republike Hrvatske, Vlade HBŽ-a, Općine Tomislavgrad, javnih ustanova i roditelji.

Novi dio vrtića, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorili su općinski načelnik Ivan Buntić i ravnatelj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gospodin Zvonko Milas,

prilikom presijecanja vrpce pomogla su i djeca iz vrtića. Prilikom svečanog trenutka nazočan je bio fra Stipe Rotim koji je izrekao molitvu i blagoslovio novi dio vrtića.

Nove prostorije omogućuju mjesta za 92 djece, tako da trenutno Dječji vrtić broji 196 djece. Otvorenjem novog dijela primljeno je 13 novih djelatnika. Ukupna investicija ovog projekta iznosi 956.000 KM. Najveću financijsku pomoć pružili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u iznosu od 500.000 kn i Vlada HBŽ-a u iznosu od 150.000 KM. Opremanje prostorija sufinancirali su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU RH, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH i Grad Biograd na Moru sa po 100.000 kn.

Gospodin Milas je istaknuo da su djeca budućnost hrvatskoga naroda, te da će Republika Hrvatska i dalje pomagati Hrvate u BiH.

Načelnik Ivan Buntić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji i opremanju Dječjeg vrtića.

Last modified: 29. lipnja 2022.

Comments are closed.

Skip to content