Službena stranica općine Tomislavgrad

Svečano otvorene nove prostorije Službe za obiteljsku medicinu Doma zdravlja Tomislavgrad

20. ožujka 2024.

Danas su u Domu zdravlja Tomislavgrad svečano otvorene nove prostorije Službe za obiteljsku medicinu, a obnovu i adaptaciju istih, u vrijednosti oko 500.000 KM, sufinancirali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlada Hercegbosanske županije.

Uz djelatnike Doma zdravlja Tomislavgrad,  današnjoj svečanosti su nazočili i govore održali v.d. ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad, dr. Ivanka Živković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, federalni ministar zdravstva, Nediljko Rimac, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić i voditeljica Službe za obiteljsku medicinu, dr. Bernardina Šarac.

Načelnik Buntić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom koji je od velikog značaja i interesa za cijelu lokalnu zajednicu budući da je, uzevši u obzir udaljenost najbližih bolnica, ovo prva i najvažnija adresa gdje se pruža pomoć našim pacijentima.

Zahvalio je na podršci Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vladi Hercegbosanske županije, Federalnom ministarstvu zdravstva i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se uspješno realizira ovaj projekt koji za cilj ima unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite i svih onih usluga koje pruža ova javnozdravstvena ustanova.

Naime, Služba obiteljske medicine sada je smještena u prizemlju što će svakako olakšati pristup svima onima koji su u potrebi, a posebno starijim osoba i invalidima te je u planu organizirati rad iste i u drugoj smjeni.

Nove prostorije blagoslovio je i prigodnu molitvu izrekao gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu, fra Bože Milić.

Last modified: 20. ožujka 2024.

Comments are closed.

Skip to content