Službena stranica općine Tomislavgrad

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN OPĆINE TOMISLAVGRAD

08. srpnja 2024.

Svečanim programom obilježen je Dan općine Tomislavgrad koji se obilježava 8. srpnja kao spomen na polaganje kamena temeljca za izgradnju spomen – bazilike, čiju stoljetnu obljetnicu slavimo danas.

Isti je započeo polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje su zajedničke vijence uz predstavnike općine Tomislavgrad položila izaslanstva Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, izaslanstva gradova i općina iz Republike Hrvatske i BiH, predstavnici policije, Konzulata RH u Livnu i Direkcije za robne rezerve.

Prigodnu molitvu je izrekao duvanjski gvardijan fra Bože Milić, nakon čega je u kino dvorani Kulturno-informativnog centra održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Današnjoj sjednici nazočili su predstavnici federalne, županijske vlasti, predstavnici kulturnih i vjerskih institucija, direktori javnih poduzeća i ustanova te drugi uzvanici.

Okupljenima su se obratili predsjednik OV Ilija Papić, općinski načelnik Ivan Buntić, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

U okviru sjednice prikazan je i video prilog o svim projektima i aktivnostima u protekloj godini, kao i najava daljnjeg rada i djelovanja lokalne uprave.

Ove godine Općinska javna priznanja dodjeljena su Ani Ljubas (Medaljon Općine Tomislavgrad) i bračnom paru Dragi i Miji Matić (Počasni građanin Općine Tomislavgrad) koja su im uručili predsjednik Općinskog vijeća Ilija Papić i općinski načelnik Ivan Buntić.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su potom održali inspirativne govore zahvale koji mogu biti putokaz svima u činjenju dobra i empatiji prema svome bližnjem.

Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” je općinskom načelniku uručila zmajsku povelju kao trajno sjećanje na 100 godina spomen – bazilike, za izgradnju koje su upravo njihovi prethodnici donijeli prvi kamen temeljac i sredstva.

Članovi ansambla Lux Pacis i Frame Tomislavgrad su svojim pjevanjem uveličali današnju svečanu proslavu.

Svim Duvnjacima, ma gdje se nalazili, čestitamo Dan naše općine.

Last modified: 10. srpnja 2024.

Comments are closed.

Skip to content