Službena stranica općine Tomislavgrad

VELEPOSLANICI ŠVEDSKE, REPUBLIKE FINSKE, REPUBLIKE SLOVENIJE I PREDSTAVNIK DELEGACIJE EUROPSKE UNIJE U POSJETU OPĆINI TOMISLAVGRAD

17. travnja 2023.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić danas je u zgradi Općine u zajedničkom službenom posjetu primio švedsku veleposlanicu Johannae Strömquist, veleposlanika Republike Finske u Bosni i Hercegovini Kalle Kankaanpää, veleposlanika Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedara i gospodina Petra Kraljevića, predstavnika delegacije Europske unije. Sastanku je nazočio i tajnik tijela državne službe u Općini Tomislavgrad Kristijan Petrović.

Visoko izaslanstvo skupa s načelnikom Buntićem posjetilo je pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu prilikom čega je švedska veleposlanica izjavila: „Pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu je odličan primjer podrške koji Tim Europa koji se sastoji od brojnih partnera iz EU, u ovom slučaju Švedske i Europske investicijske banke, pruža Bosni i Hercegovini“. Zajedno s veleposlanicima Finske i Slovenije izrazila je nadu da će napori u političkim i reformskim procesima na lokalnom nivou doprinijeti da Bosna i Hercegovina iskoristi ogromnu šansu koju nudi kandidatski status za EU. „Od spomenutih reformi će profitirati svi građani ove države, a istovremeno će približiti ovu zemlju Europskoj uniji,“ dodala je ambasadorica Strömquist.

Načelnik općine Tomislavgrad je upoznao veleposlanike sa stanjem u općini Tomislavgrad, gospodarskim prilikama i prirodnim znamenitostima ističući da je fokus djelovanja općinske politike na poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije i turizmu istovremeno dajući važnost i demografiji, školstvu i mladima. Nazočne je upoznao s nekima od olakšica koje se izravno tiču stanovništva na području općine Tomislavgrad poput: besplatnih udžbenika i besplatnoga prijevoza za učenike, sufinanciranja prve nekretnine za mlade obitelji, povećanja vrtićkih kapaciteta i slično.

Ukazao je na potrebu suradnje s višim razinama vlasti kako bi se svi započeti projekti, kao i oni u budućnosti mogli uspješno realizirati.

 

 

Last modified: 17. travnja 2023.

Comments are closed.

Skip to content