Službena stranica općine Tomislavgrad

VELEPOSLANIK SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U BOSNI I HERCEGOVINI,NJ.E.MICHAEL J. MURPHY BORAVIO U NASTUPNOM POSJETU OPĆINI TOMISLAVGRAD I HERCEGBOSANSKOJ ŽUPANIJI

15. prosinca 2022.

Danas je u nastupnom posjetu Općini Tomislavgrad i Hercegbosanskoj županiji boravio veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy zajedno sa svojim suradnicima Michaelom Ahnom i Svjetlanom Buhovac iz političkog odjela veleposlanstva.

Predsjednik Vlade, Ivan Vukadin i načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić izrazili su dobrodošlicu veleposlaniku u svoje osobno ime i u ime Vlade i općine. Na sastanku u zgradi općine Tomislavgrad predsjednik Vlade, Ivan Vukadin, te načelnik općine Ivan Buntić upoznali su veleposlanika s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima županije i općine, te posebnostima, potencijalima i mogućim modalitetima razvoja spomenutih sredina kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam, drvoprerađivačka industrija, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava, stočarstvo itd.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy zahvalio se predsjedniku Vlade i načelniku općine na srdačnoj dobrodošlici te na svim informacijama vezanima za područja županije i općine. Istaknuo je nužnu ulogu i potrebu političkog dijaloga te odgovornog i racionalnog upravljanja i ponašanja svih izabranih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini.

Nakon radnog sastanka u zgradi općine Tomislavgrad, upriličen je obilazak i posjeta vjetroparku Jelovača gdje su predstavnici tvrtke F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad zajedno s načelnikom općine i predsjednikom Vlade, veleposlanika Murphya upoznali s osnovnim karakteristikama vjetroparka, tijekom izgradnje i današnjim funkcioniranjem te usmjerenjem i nastojanjima županijske i lokalne zajednice ka što većoj proizvodnji energije iz obnovljivih izvora gdje već sada u Bosni i Hercegovini prednjače.

Vlada HBŽ

Last modified: 15. prosinca 2022.

Comments are closed.

Skip to content