Službena stranica općine Tomislavgrad

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA NA TEMU NACRTA PRORAČUNA OPĆINE TOMISLAVGRAD

08. prosinca 2022.

U zgradi Općine Tomislavgrad danas je održana javna rasprava na temu Nacrta proračuna Općine Tomislavgrad za 2023. godinu.

Raspravi su se većinom odazvali predstavnici javnih ustanova i poduzeća: Ilija Krišto-ravnatelj Centra za socijalnu skrb, Danijela Papić-ravnateljica Kulturno-informativnog centra, Milica Skočibušić-ravnateljica Osnovne škole Ivana Mažuranića, Ante Sladoja-ravnatelj Staračkoga doma, Gordana Buljan-ravnateljica Centra Nova nada, Filip Perković-direktor Radija Tomislavgrad, Džoana Perković-voditeljica tomislavgradskih mažoretkinja i Marija Karačić-ravnateljica Osnovne škole fra Mijo Čuić iz Bukovice.

Sudionici javne rasprave iznijeli su svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt proračuna pomoćnici načelnika za financije, proračun i riznicu Božani Jurčević, a isti su išli u smjeru potrebe za novim djelatnicima zbog povećanja posla ili odlazaka u mirovinu, povećanja izdataka za materijalne troškove što iziskiva dodatna povećanja novčanih sredstava, izjednačavanje koeficijenta djelatnicima Centra za socijalnu skrb i Kulturno informativnoga centra s koeficijentom djelatnika Općine.

Izražena je potreba i za određenim građevinskim zahvatima na školama, te radovima na grijanju i vodoinstalacijama, a kad je u pitanju Starački dom razgovarano je i o mogućnosti formiranja odjela palijativne skrbi.

Last modified: 08. prosinca 2022.

Comments are closed.

Skip to content